Anerkendende principper handler om, hvorledes anerkendelse i hverdagen styrker os hver især.
“Behind every problem lies a frustrated dream”
Ovenstående er et citat af Peter Lang og er et ret præcist ekstrakt af den forskning han har foretaget. Peter Lang er inspireret af den systemiske teori, hvorfor han ikke tror på, at følelser er noget, som fast bor i og skal forståes ud fra det enkelte individ.
Til gengæld skal vi forstå følelser som relationelle og som invitationer til at engagere os i det menneske, som udtrykker dem. Et vigtigt princip i hans arbejde er hele tiden at lave en ’anerkendende læsning af følelser’. Han opdeler ikke følelser i ’positive’ og ’negative’.
I stedet mener han, at enhver følelse, uanset om den opleves behagelig eller ubehagelig, altid er rettet mod fremtiden og mod det som personen drømmer om.
Fokuset for Peter Lang er, at følelser altid er velkomne, når vi får et anerkendende blik på dem. Frustration er lige så velkommen en følelse som eksempelvis stolthed eller begejstring, fordi den fortæller os, at der er noget, vi rigtig gerne vil – men vi oplever det bare ikke endnu.
Vores fokus bør derfor altid gå på, at genskabe kontakten til den frustrerede eller tabte drøm.
Som menneske skal du altså være begejstret, når du støder på virkelige frustrationer, fordi det i virkeligheden er et udtryk for, at du har store forhåbninger til dig selv – at der virkelig er en drøm på spil for dig.
Anerkendende principper – visualisering
På et personligt plan kan de anerkendende principper styrke din vej frem imod dine drømme. Det kræver at du er stærk i din visualisering af dit mål. Herunder at du kan visualisere de følelser dine 5 sanser oplever i det øjeblik dit mål er opnået.
En stærk visualisering giver energi og den gør modstanden i ens udviklingsproces mindre fordi man allerede kender den følelse man vil stå med når målet er opnået. Visse dele af forskningen i hjernen viser at en stærk visualiseringsevne er ligeså effektiv som gentagen træning. Du kan derfor øge sandsynligheden for opfyldelse af dine mål og hastigheden hvormed du når disse såfremt du kombinere den gentagne træning med kontinuerlige visualiseringsøvelser.
Der findes en lang række værktøjer på nettet til at styrke ens visualisering. Personligt anvender jeg meditation, motion og hypnose til at styrke mit kreative jeg.
At mediterer handler ikke om religion og tro. Selvom de bedste steder at lære meditationen er religiøst forankret. Jeg startede min meditationstræning hos Brahma Kumaris. De kører træningssessioner i både Aarhus og på Frederiksberg.
Hvis man ønsker at arbejde med hypnose så kan jeg varmt anbefale Jacob Strachotta og hans udviklede apps som findes til både IOS og android. Disse har haft en rigtig god effekt på undertegnede.
—–
Interesseret i coaching? Send mig en besked på mail eller ring på 21 96 81 17 for en uforpligtende samtale eller book en aftale direkte i min kalender, så kontakter jeg dig på det ønskede tidspunkt.
Det skulle glæde mig at hører fra dig.