Er du klar til at vise handling?

Når du har nogle klare mål i livet, er det næste skridt frem imod målet at vise handling. Det er desværre et skridt de fleste glemmer at strukturere. Hvis man vil opnå sine mål så er handlinger nødvendige. Hvordan kan man arbejde konstruktiv og strukturet henimod disse?

Personligt har jeg i en årrække brugt, hvad jeg kalder for 3H-modellen, som er en model for at skabe handling – en handlingsplan. 3H-modellen kigger på:

HVAD – HVORFOR – HVORDAN

eller sagt på en anden måde:

Dit ønskede resultat – Årsagen til dit ønske – Handlinger der skal til for at skabe dit resultat.

Tid til handling

Jeg vil kort præsentere nogen af de overvejelser du kan gøre indenfor hvert område:

Hvad:
Hvad er dit/dine ønskede mål?
Hvilke mål er vigtige for dig NU?
Hvilke handlinger vil gøre den store forskel?

Hvorfor:
Hvorfor er det vigtigt for dig?
Hvad vil det give dig?
Hvad er den egentlige grund til, at du ønsker at nå dette mål?
Hvordan vil du have det, når du har opnået dit resultat?

Hvordan:
Hvad er din specifikke plan for at opnå dit resultat?
Hvad skal der til, for at du når dit resultat?
Hvad kan du gøre allerede i dag for at komme dit resultat nærmere?

Hvis du kigger godt efter, så vil du se, at det er i hvorfor størstedelen af din motivation kan/skal findes. Det er energikilden til handling.

Når du har været igennem ovenstående øvelse, så er det vigtigt, at du får prioriteret dine handlinger (hvordan’er). Det er meget sjældent, at vi som mennesker skal gøre alle de ting, vi tror der skal til, for at skabe et resultat i livet. Som oftest er det i ‘detaljen’ de store fremskridt gøres.

En handlingsplan skal altid udmønte sig i en gameplan, hvor du forpligtiger dig ift. din tid, ressourcer og ansvar. Din gameplan er altså en konkretisering af din handlingsplan. Selvom din handlingsplan skal udmønte sig i en gameplan, så er det vigtigt, at du allerede på nuværende tidspunkt viser handling.

God fornøjelse med din handlingsplan.

—–

Interesseret i coaching? Send mig en besked på mail eller ring på 21 96 81 17 for en uforpligtende samtale eller book en aftale direkte i min kalender, så kontakter jeg dig på det ønskede tidspunkt.

Det skulle glæde mig at hører fra dig.

 

Share This: