Organisationsudvikling – hvad kan jeg bringe i spil?

Narrativ organisationsudvikling. Hvorfor?

Fordi det er summen af individuelle fortællinger der skaber fundamentet for vores organisation. Vil vi skabe en udvikling i vores organisationer og skabe en større forandrings- og innovationskraft så er narrativerne essentielle at gribe fat i.

Hvad bringer jeg i spil?

Jeg har igennem de senere år af min karriere taget springet fra en forholdsvis lineær forretningstankegang til en forståelse af en organisation som et komplekst net af interne og eksterne relationer. Denne bevægelse er sket på baggrund af en personlig interesse i forandringsprocesser og optimering. Ikke bare på individniveau, men også i teams, på afdelingsniveau og i større organisationer. Dette har betydet at mit fokus på traditionelle lineære værktøjer indenfor ledelse er blevet suppleret med et fokus på blandt andet narrative værktøjer.

D-Leth i aktion under et møde.
Undertegnede i centrum under et internt møde. Billedet er fra min tid hos Incento A/S. Et konsulenthus som havde individet/mennesket i centrum for udviklingen af en organisation.

Jeg er igennem årerne blevet ret inspireret af Ralph Stacey og Dave Snowden indenfor kompleksitetsområdet. Hvis man kigger efter i coaching-sektionen så vil man se, at jeg har bragt Dave Snowden og The Cynefin Framework i spil i forhold til hvorledes man kan håndtere/agere i hverdagen. Specielt Dave Snowden er optaget af indsamling af narrativer, disse danner baggrunden for den ‘sande’ historie hos individet og dermed et potentiale for organisationsudvikling.

Jeg er også ret influeret af den systemiske tankegang som danner grundlaget for de narrative idéer. Hvis man tager et kig under coaching-sektionen så vil man finde indtil flere værktøjer fra den systemiske tankegang herunder Appreciative Inquiry og CMM-Modellen.

Sidst men ikke mindst så er jeg influeret af den fysiologiske tilgang til optimering af præstationer og her er jeg inspireret af Dr. Alan Watkins og det arbejde de udfører i Complete Coherence.

Nå ja. Så skal man ikke glemme min overordnede nysgerrighed:

Fremtidens teknologier.

Hvilke teknologier er til vores rådighed om 6-18 måneder og hvad har det af betydning for vores strategier? Her har jeg en tæt dialog med Shel Israel og Robert Scobel, som er teknologi-nørder i tæt kontakt med udviklingsafdelingerne rundt om i verdenen. De er blandt andet forfattere på bogen ‘Age of context‘ og ‘The Fourth Transformation‘. The Fourth Transformation udkommer omkring den 7. december. Jeg har læst bogen og dens udforskning af Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) og Artificial Intelligence (AI).

Udover ovenstående teknologier så er det teknologiske kvantespring indenfor kryptografi – Blockchain, udviklingen af ‘The Internet of Things’ (IoT) og Big Cloud Data med dertilhørende Machine Learning (ML), som vil skabe forskellene.

Hvis du tror forandringer hidtil er sket hurtigt og brydninger opstået med en vis forudsigelighed, så vil du blive overrasket over hvor hurtigt tingene vil gå fremover. Kommende teknologier er væsentlige at inkorporere i ens strategi og det vil have betydning for den organisationsudvikling der løbende pågår.

Organisationsudvikling
“Årsagen til, at Apple er i stand til at skabe produkter som iPad’en, er, at vi altid forsøger at befinde os dér, hvor teknologi og humaniora mødes, så vi er i stand til at få det bedste fra begge verdener.” 
- Steve Jobs

Den 1. januar 2017 lancerer jeg selskabet Leth & Partners. Vores fokus vil være at løfte organisationers præstationer og innovationskraft igennem et øget kendskab til processer, interne og eksterne fortællinger samt kommende teknologier. Du kan læse mere herom her.

Organisationer jeg har samarbejdet med igennem årerne:

Farmaceutisk/Medicinal:
Ferrosan, Lundbeck, Novo Nordisk, Pfizer

Finans:
Danske Bank, Jyske Bank, Nykredit

Handel:
Coop, Dansk Supermarked, Edeka (nu Dagrofa), OK Benzin, Profil Optik

NGO:
Dansk Industri, Dansk Erhverv, DJØF, Ledernes Hovedorganisation

Offentlig:
Hedensted Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune, Nyborg Kommune, Svendborg

Produktion:
APV, Danfoss, Linak, Semco Maritime, Skantag, Velfac

Technologi/Software:
Apple, Lessor, Microsoft, TDC, Telenor, Telia

Uddannelse:
Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Svendborg Erhvervsskole, VUC Fyn

Jeg vil gerne invitere mig selv på en kop kaffe. Så send mig en mail, giv mig et kald på 21 96 81 17 eller book en aftale direkte i min kalender, så kontakter jeg dig på det ønskede tidspunkt.

Det skulle glæde mig at hører fra dig.

Share This: